Baza wyszukanych haseł
aaaaTrzeba żyć, a nie tylko istnieć.aaaa


Zarowno do takich stekow, jak i do poledwiczek, o ktorych mowil pk, zdecydowanie pasuje puree z soczewicy, z cebula, czosnkiem i cytrynka. Mnie tam bardzo smakowalo. Na drugi dzien takie puree rozrobilem jeszcze z oliwa, z czego powstala hummuso-podobna pasta do pieczywa - idealna do grillowanego chlebka. Kilku uzytkownikow forum moze potwierdzic

Jak sie robi to puree?

Ligawa imho nie nadaje sie na steki, chyba zeby ja odpowiednio dojrzewac i marynowac, ale to z tydzien roboty conajmniej..

Ligawa nadaje sie na tatar.

NA steki lepszy jest juz rostbef, pierwsza krzyzowa - tylko zeby byla bez zyl, czasem lepszy plaster antrykotu sie nada.
no i oczywiscie poledwica, ale ona jest droga. W lepszych sklepach 60-70zl za kg..
Pod hala mirowska mozna w niektorych budkach dostac po 30,-



Siechnice, 15 stycznia 2007 r.


Szanowni mieszkańcy i przyjaciele
Miasta Siechnice

W dniu 1 stycznia 2007 roku minęło dziesięć lat od dnia uzyskania przez naszą miejscowość statusu miasta. Mimo licznych trudności rozwijamy się coraz szybciej. W najbliższych latach powstaną nowe mieszkania i miejsca pracy. Ludność osiągnie sześć tysięcy. Ukoronowaniem tych działań będzie budowa siechnickiego rynku, która ma szansę rozpocząć się jeszcze w tym roku.
Mając na uwadze tę okrągłą rocznicę osoby, które walnie przyczyniły się do „umiastowienie” Siechnic, w bieżącym roku zorganizują kilka imprez.
Pierwszą z nich będzie bal, który odbędzie się w dniu 17 lutego 2007 roku w auli siechnickiego gimnazjum. Serdecznie zapraszamy wszystkich mieszkańców, a szczególnie tych nowych i tych którzy nimi zostaną w bieżącym roku. Chcemy nadać balowi uroczysty charakter, stąd wyszukane menu. Prosimy również o stroje balowe.

Z wyrazami szacunku i poważania

Leszek Piecyk Grzegorz Roman





„Dziesięć lat SIECHNIC”
Bal z okazji dziesięciolecia nadania praw miejskich.
(Organizatorzy: Grzegorz Roman, Leszek Piecyk).

I. Termin: 17 lutego 2007 roku,
II. Początek i koniec: od godz. 20 do godz. 4,
II. Miejsce: Aula Gimnazjum w Siechnicach,
III. Kuchnia: Restauracja „Pokusa”,
IV. Gra zespół: „Antrakt” – muzyka taneczna,
V. Zgłoszenia: * do godz. 15 – biuro Spółdzielni
Mieszkaniowej „Czechnica” -
ul. Fabryczna 22 (wejście jak do
banku WBK),
* od godz. 18 – bufet restauracji
„Pokusa” – ul. Ciepłownicza 17,
VI. Informacje: 602 260 196; 502 396 527,
VII. Koszt: 260 zł od pary (pozostałe koszty
pokrywają sponsorzy),
VIII. Bufet: obficie zaopatrzony,
IX. Strój: obowiązkowo balowy.

ZGŁOSZENIA DO 06 – 02 - 2007 R.





„Dziesięć lat Siechnic”
Bal

MENU BANKIETOWE
OSÓB 120
CENA 130 ZŁ / OSOBE

WINO MUSUJJĄCE 1 BUT / 6 OSÓB*
WINO CZERWONE DO KOLACJI 1 LAMPKA*

PRZYSTAWKA ZIMNA

CARPACCIO Z CZERWONEGO BURAKA PODAWANE Z SUCHĄ SZYNKĄ MARYNOWANĄ W BECZCE


DANIE GŁÓWNE


POLĘDWICA PO KAPITAŃSKU PODAWANA NA GRZANCE Z PIEPRZOWYM SOSEM MADAGASKAR , WARZYWAMI I ZIEMNIAKAMI ZAPIEKANYMI

DESER

SERNIK NA CIEPŁO Z SOSEM WANILIOWYM

ZIMNY BUFET - SERWOWANY CZĘŚCIOWO DO STOŁU A CZĘŚCIOWO
W BUFECIE SZWECKIM

1/Rostbef ,,Rossa,, na paterach lustrzanych
2/Cukinia nadziewana dipem paprykowym
3/Ogórki nadziewane serem rokfort
4/Medaliony wp – woł wytwornie dekorowane
5/Kolorowe tymbaliki z szynki i warzyw na postumentach z jarzyn
6/Magnolia z łososia z royalem na brokułach
7/Terina z warzyw mieszanych
8/Parfait z drobiu z zielonym pieprzem
9/Pasztet z wątróbek w dekoracji kwiatowej
10/Roladki z szynki z dipem chrzanowym
11/Dekorowane roladki z drobiu i dzikiego ptactwa
12/Dekorowana galantyna z drobiu
13/Dekorowane roladki z mięs mieszanych na postumentach z warzyw
14/Masła smakowe podawane na lustrach
15/Pasztet z dzika z kawałkami mięsa
16/Schab nadziewany śliwkami i morelami
17/Mięsa pieczone z kremem musztardowym
18/Dekorowane ,,tortelette s,, z kawiorem czarnym i czerwony, węgierskim
salami, wędzonym łososiem
20/Wędliny i sery podawane na paterach lustrzanych
21/Sałatka szwedzka (martadela ,cebula ,ser żółty ,ogórek kiszony ,sos vinaigratte )
22/Karczek macerowany w ziołach
23/Oryginalna salami na melonie miodowym
24/Tatar z jajkiem przepiórczym
25/Pasztet w cieście francuskim i angielskim
27/Terina szynkowa z pieczarkami
28/Sałatka meksykańska (ketchup ,cebula ,wołowina ,ogórki ,)
29/Sałatka z fasoli ( fasola ,boczek ,czosnek ,śmietana ,)
31/Sałatka kanadyjska ( jabłko ,kukurydza ,majonez ,ogórek ,papryka
32/Terina z warzyw miksowanych
33/Sałatka śledziowa
34/Sałatka po żydowsku
36/Śledziki w różnych smakach
37/ Ryba po grecku

DANIA GORĄCE

ROLADA Z INDYKA SERWOWANA Z WARZYWAMI
WIEPRZOWINA NA SŁODKO - KWASNO PODAWANA Z RYZEM
BARSZCZ Z PASZTECIKAMI


SOKI OWOCOWE 1.0L / OSOBĘ
WODA MINERALNA 0.5L/ OSOBĘ
KAWA HERBATA BEZ OGRANICZEŃ
OWOCE
DROBNE CIASTECZKA

ALKOHOL DO NABYCIA W BUFECIE*

* - USTAWA O WYCHOWANIU W TRZEźWOŚCI



Czesc Dziewczynki!!!
Nie wiem czy jeszcze mnie pamietacie. Jakis czas temu bylam tu stałą bywalczynią jednak z przyczyn niezaleznych odemnie mialam przerwe. Teraz wracam by przekazac Wam diete ktora sama stosuje i mam nadzieje ze zadziala bo jest polecona przez lekarza. Jestem wykonczona glodowkami, ograniczaniem jedzenia to minimum. Mialam tego dosc. Znalazlam diete ktora w 7 dni pozwala schudnac 3 kilo. JEdnoczesnie odchudza i odmladza.
Jest to dieta Gaeyelorda Hausera. Wymyslił i ulozyl ja po ciezkiej chorobie ktorej pomogl mu pokonac jakis misjonarz, leczac go kuracja jarzynowo-owocowa zamiast lekami.
Dieta ta stala sie bardzo popularna zwlaszcza ze dzialala i szybko zostala propagowana wsrod gwiazd HollywooDu. Pierwsza pacjentka Hausera byla Greta Garbo, ktora bardzo szybko rozpowszechnila rewelacyjne skutki sposobu Hausera. Wsrod nastepnych kandydatow byli miedzy innymi: Marlena Dietrich, Charlie Chaplin, Marilyn Monroe, Kim Novak, Jane FOnda, Farrah Fawcett oraz Grace Kelly.

Podaje Wam te diete.
Codzinnie nalezy przyjmowac drozdze piwne w proszu badz w tabletkach (nazywaja sie Lewitan i mozna kupic je w skelach ze zdrowa zywnoscia ok 8zl kosztuje 200 tabletek).

1 dzien:
Śniadanie: pol grejpfruta, jajko sadzone, dwa sucharki, szklanka chudego mleka lub kawa z mlekiem z dodatkiem lyzki drozdzy piwnych(badz 3 tabletek). Pastylka witaminy C.
Drugie sniadanie: szklanka chudego jogurtu lub soku z selerow.
Obiad: pomidor, omlet z dwoch jaj, szklanka jogurtu lub mleka z drozdzami(zawsze taka sama ilosc)
Podwieczorek: szklanka soku jarzynowego(marchwiowy, pomidorowy, selerowy lub z kiszonej kapusty)
Kolacja: smazony stek, zielona fasolka lub zielona salata z sokiem z cytryny.
Napoj do poduszki(codzinnie taki sam):szklanka chudego mleka z drozdzami piwnymi.

2 dzien:
Sniad: pomarancza, 3 plasterki chudego smazonego boczku, dwa platki chelba chrupkiego, szklanka mleka z drozdzami , pastylka witaminy C
Drugie sniad: szklanka soku z selerow lub chudego jogurtu
Obiad: 2 jajka na twardo, szklanka soku pomidorowego z drozdzami, filizanka kawy z mlekiem.
Podwieczorek: szklanka soku jarzynowego
Kolacja: filizanka buzionu bez tluszczu, strak papryki faszerowanej chudym, mielonym miesem, jedno pieczone jablko, dwie lyzki chudego twarozku z drobno usiekanym szczypiorkiem, filizanka herbaty z sokiem cytrynowym.

3 dzien:
Sniad: szkl. soku pomidorowego, jajko na miekko, 2 kromki ciemnego pieczywa, szklanka chudego mleka z drozdzami, tabletka witaminy C
Drugie sniad: szklanka soku z selerow
Obiad: szkl. soku z marchwi, 125g chudego twarozku zmieszanego z drobno usienaka natka pietruszki i odrobina jogurtu lub mleka, platek chrupkiego chleba, filizanka kawy z mlekiem z dodatkiem drozdzy.
Podwieczorek: szklanka soku jarzynowego
Kolacja: plasterek smazonej cielecej watrobki, 100g doszonego szpinaku( z mrozonek) lub polowa glowki salaty z sokiem cytrynowym

4 dzien:
Sniad: szklanka soku pomaranczowego, dwie lyzki kielkow pszenicznych rozdrobnionych z mlekiem i miodem. Tabletka witaminy C
Drugie sniad: szklanka soku z selerow
Obiad: 200g chudego gotowanego drobiu, polowa glowki salaty z cytryna, szklanka chudego jogurtu
Podwieczorek: szklanka soku pomidorowego
Kolacja: filizanka rosolu Hausera(rosol gotowany na samych warzywach), 200g gotowanej ryby, 3 duszone pomidory

5 dzien:
Sniad: szklanka soku pomidorowego,kromka chrupkiego chleba, 2 plasterkipodsmazonego tluszczu od szynki, szklanka chudego mleka z drozdzami, tabletka witaminy C
Drugie sniad: szklanka soku z marchwi
Obiad: smazony plaster rostbefu, zielona salata, szklanka jogurtu, dwie kromki chrupkiego chleba
Podwieczorek: szklanka soku jarzynowego z drozdzami piwnymi
Kolacja: 2 jajka sadzone z duszonym szpinakiem, pieczone jablko, herbata z cytryna.

6 dzien:
Sniadanie: pol grejpfruta, 3 lyzki platkow owsianych rozmieszanych z melkiem z dodatkiem utartego jablka i kilku siekanych orzechow. Filizanka kawy z mlekiem, tabletkawitaminy C
Drugie sniad:szkl. soku z seleroq lub chudego jogurtu
Obiad: pol smazonego kurczecia, jedna grzanka, salata bez oleju, herbata z cytryna
Kolacja: szklanka soku pomidorowego, 125g chudej kielbasy na goraco, pol glowki salaty z cytryna

7 dzien:
sniadanie: szkl. soku pomaranczowego, jajko na miekko, 2 kawalki cheba chrupkiego, szklanka kawy z mlekiem z dodatkiem drozdzy, witamina C
Drugie sniad: szkl. soku z marchwi
Obiad: szkl. soku pomidorowego, plasterk smazonej watrobki cielecej, cienka kromka chleba razowego, pieczone jablko, filizanka czarnej kawy
Podwieczorek: szklanka soku jarzynowego z drozdzami
Kolacja: 125g tatara z cebulka, zoltkiem i zielona papryka, grzanka, herbata z cytryna

8 dzien
Sniadanie: pol grejpfruta, 2 kawalki chrupkiego chleba, 1 lyzka miodu, szklanka mleka z drozdzami
Drugie sniadanie: szklanka soku z selerow lub pomidorow
Obiad:125g smazonego sienakego miesa, kromka chleba zytniego, filizanka satatki owocowej(pomarancze, grejpfruty, jablka, cytryny, jagody), herbata z cytryna
Podwieczorek: szkl. soku jarzynowego z drozdzami
Kolacja: filizanka chudego bulionu, kawalek chudego miesa gotowanego, zielona salata bez oleju, szklanka jogurty z truskawkami lub jagodami

9 dzien
Sniadanie: pomarancza, jajko smazone na chudym boczku, kromka zytniego chleba, filizanka chudego mleka z drozdzami, witamina C
Drugie sniadanie: szkl. soku z marchwi
Obiad: jajecznica z 2 jaj, salatka z pomidowo bez oleju, kawalek chrupkiego chleba, hebrata z cytryna lub kawa z mlekiem
Podwieczorek: szkl. soku jarzynowego
Kolacja: gruby plaster smazonego steku, pol glowki salaty z cytryna, szklanka jogurtu z truskawkami

10 dzien
sniadanie:szkl. soku pomidorowego, 5 dag szybki, cienka kromka chleba razowego, szklanka chudego mleka z drozdzami, witamina C
Drugie sniadanie: szklanka soku z selerow
Obiad: pomarancza, salatka z drobiu bez oliwy, zielona salata, kromka razowego chleba, herbata z cytryna
Podwieczorek: szklanka soku jarzynowego
Kolacja: filizanka chudego bulionu, 200g gotowanej ryby, dwa duszone pomidory, szklanka mleka

Jesli minie 10 dni a chcecie kontynuowac diete to zaczynacie od 1 i dalej w kolko.
W czasie diety nie mozna pic alkoholu i spozywac innych prodoktow. Do smazenia wylacznie olejsojowy. Z przypraw sól, miod. Zero ziemniakow, bananow, bialego bieczywa, masla , cukru, tluszczu. Jesli brakuje swiezych warzyw siegajcie po mroznonki


Tyle sie napisalam ze az nie reka boli :P
Mam nadzieje ze ktos skorzysta z tej dietki.
Zycze powodzenia. Sama napisze za jakis czas o efektach!!!

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • brytfanna.keep.pl
  • Trzeba żyć, a nie tylko istnieć.